Штанд ЈКП „Зеленило – Београд” на Сајму хортикулутуре

Нема коментара Share:

20.05.2021.
ЈКП „Зеленило – Београд” и ове године традиционално учествује на 26. међународном Сајму хортикулутуре „Beoplantfair”, који је данас отворен, а трајаће до 23. маја 2021. године на Београдском сајму.

Излагачи из земље и иностранства представљају своје услуге и производе из области хортикултуре. У оквиру сајма одржава се и изложба лековитог биља и препарата од меда под називом „Дарови природе”, као и изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме „Motoplantexpо”.

Изложбени простор „Зеленила ” уређен је тако да у једном сегменту прикаже башту у урбаној средини. Поставка штанда приказује како озелењавање различитим врстама биљака даје ефекат у различитом временском периоду.

У расадницима „Зеленила” годишње се произведе милион садница сезонског цвећа које се сади два пута годишње на јавним површинама, као и приближно 100 хиљада садница дендроматеријала (шибље и дрвеће).

Грађани који буду посетили штанд Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” током трајања сајма моћи ће и да се упознају са делатностима којима се бави ово градско предузеће – од пројектовања, извођења радова на подизању и одржавању зелених површина, производње садног материјала до старања о заштићеним природним добрима Београда.

„Позивамо све заинтересоване суграђане да нам се придруже на сајму, посете штанд ЈКП „Зеленило – Београд”, Београд, добију неку нову идеју за свој простор и у опуштеном и неформалном дружењу са нашим стручњацима реше питања и дилеме које имају у вези са уређењем својих балкона, вртова или ентеријера. Сајам ће бити отворен за посетиоце од 10 до 18 часова, а улаз је бесплатан”, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: За викенд ћемо имати у Београду више од 40 одсто и преко 550 хиљада ревакцинисаних

Следећа вест

Следеће године почиње изградња објекта за децу и младе са сметњама у развоју на територији општине Земун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *