Нови напади на екипе „Чистоће” током акције сузбијања комараца

Нема коментара Share:

07.08.2021.
Две екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине, нападнуте су синоћ на општини Вождовац док су спроводиле акцију сузбијања одраслих форми комараца, саопштено је из овог градског предузећа. 

У Улици Медаковићевој 22 непознати нападач зауставио је службено возило екипе „Чистоће” која је спроводила акцију сузбијања комараца и ударајући тупим предметом оштетио возило и таблет уређај. Акција сузбијања комараца је морала да буде обустављена, а интервенисала је и полиција. 

Други напад се догодио у Улици Јове Илића на истој општини, где је такође непознато лице чврстим предметом ударало у возило покушавајући да спречи екипу у обављању посла. На возилу су видљива мања оштећења, а екипа Сектора екологије и унапређења животне средине је ипак наставила да спроводи акцију сузбијања комараца. 

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”, поново је апеловао да се екипама које спроводе акције сузбијања комараца омогући неометано обављање посла.  

– Наше екипе се свакодневно сусрећу са вербалним нападима, а веома често и са физичким насртајима на возила и запослене. Појединци на разне начине спречавају запослене у обављању посла због чега се дешава да на неким локацијама се не спроведе планиране акције сузбијања комараца. Верујем да су поједини суграђани уплашени за своје здравље, али заиста је неосновано да сматрају да би сузбијање комараца могло негативно да утиче на здравље људи и животиња. Сузбијање комараца обавља се деценијама уназад, а данас се користе препарати који су апсолутно безбедни. Међутим, страх не може бити оправдање за насиље и сваки напад ће бити пријављен надлежним органима. Апелујем на суграђане да не ометају екипе током спровођења акција, јер је неопходно добро урадити посао који предано обављамо за добробит свих становника Београда – истакао је Попадић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Нема разлога за страх, све надлежне службе су у Винчи, пожар је под контролом

Следећа вест

Бањица 1 и 2 без потрошне топле воде од уторка до четвртка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *