Весић поделио таблет уређаје ђацима и лаптопове наставницима ОШ „Никола Тесла” у Лештанима

Нема коментара Share:

15.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић поделио је данас таблет уређаје ђацима Основне школе „Никола Тесла” у насељу Лештане, а у неколико наредних дана добиће их све школе на територији општине Гроцка.

Весић је нагласио да ће током ове недеље они бити подељени на територијама градских општина Палилула, Вождовац и Нови Београд, а у понедељак ће их добити ђаци Младеновца, Лазаревца и Обреновца, чиме ће бити завршена подела на територији града Београда.

– Скоро 68.000 девојчица и дечака добиће бесплатне таблете, картице са бесплатним интернетом, као и приступ дигиталним уџбеницима. Истовремено је у току подела лаптопова за 6.972 учитеља и наставника који предају у трећем, четвртом, петом и шестом разреду, а на тај начин желимо да покажемо да Град цени њихов рад. Наставници такође добијају приступ дигиталним уџбеницима, а захваљујући овом пројекту ђаци и наставници биће у потпуности спремни за дигиталну наставу – рекао је Весић.

Замолио је директоре школа да обаве разговоре са наставницима како би почели да користе дигиталне уџбенике.

– Истовремено, 34.000 родитеља на територији града Београда има право да оствари субвенцију за куповину четири основна уџбеника, а тај позив је отворен до 30. септембра. Досад се пријавило око 19.000 родитеља, а скоро 2.000 родитеља је већ добило новац. Процедура је једноставна, потребно је да родитељи прибаве потврду да је дете уписано у први или други разред, очитана лична карта и копија платне картице, а све може и електронски да се обави – рекао је заменик градоначелника.

Весић је навео да ће у школи „Никола Тесла” бити подељен 1.161 таблет уређај, а 587 ученика првог и другог разреда оствариће право на рефундацију средстава за куповину четири уџбеника.

 – Срећан сам и поносан што смо успели да обезбедимо да наша деца имају нешто што немају деца великих европских градова и што се образују најмодернијим средствима – истакао је Весић.

Председник општине Гроцка Драган Пантелић захвалио је Граду Београду који је обезбедио средства за набавку таблета и лаптопова за ђаке и наставнике.

– Град Београд ће на територији општине Гроцка поделити 3.377 таблета и 303 рачунара за наставнике. Истичемо да су сва деца иста на целој територији главног града и задовољни смо што Град подједнако води рачуна о градским и приградским општинама. У Гроцкој има седам основних школа са 6.600 ђака. Последњих година добили смо три нове школе, у Лештанима, Бегаљици и Дражњу, чиме је показана брига Града Београда за нашу локалну самоуправу – казао је Пантелић.

Директор школе „Никола Тесла” Драгољуб Гачић изразио је задовољство што су представници Града Београда и заменик градоначелника посетили школу и поделили таблете ученицима, али и имали прилику да погледају школу која је отворена прошле године.

– На овај начин крунисан је процес дигитализације који је у нашим школама заступљен већ неколико година. Наставници пролазе дигиталну обуку, школе су опремљене брзим интернетом и техником, а сада су и ученици и наставници добили уређаје које ће моћи да користе у настави – истакао је Гачић и захвалио Граду Београду на, како је рекао, веома вредним поклонима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Добра сарадња Града Београда и репрезентативних синдиката

Следећа вест

Весић отворио изложбу „Споменичко наслеђе Улице кнеза Милоша” и најавио реконструкцију ове улице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *