На Задушнице забрањен улаз моторним возилима на гробља

Нема коментара Share:

08.10.2021.
За Задушнице, у суботу, 9. октобра, Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” апелују на суграђане да за одлазак на гробља користе градски превоз уместо својих аутомобила. На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу је на снази потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 9. октобра, као и наредног дана, у недељу, 10. октобра. 

На Централном и гробљу Збег у суботу неће бити дозвољен улаз моторним возилима од 7 до 15 часова. Капије за улаз моторним возилима на ова гробља биће отворене од 15 до 17.30 часова. У недељу, 10. октобра, капије за улаз моторним возилима на Централно и гробље Збег биће отворене од 7 до 17.30 часова. 

На гробљима Орловача и Лешће у суботу неће бити дозвољен улаз моторним возилима од 7 до 15 часова. Капије за улаз моторним возилима на ова гробља биће отворене од 15 до 17.30 часова. У недељу, 10. октобра, капије за улаз моторним возилима на гробља Орловача и Лешће биће отворене од 7 до 10.30 часова и од 15 до 17.30 сати. 

На гробљу Нова Бежанија у суботу неће бити дозвољен улаз моторним возилима од 7 до 16 часова. Капије за улаз моторним возилима на ова гробља биће отворене од 16 до 17.30 часова. У недељу, 10. октобра, капије за улаз моторним возилима на гробље Нова Бежанија биће отворене од 7 до 10.30 часова и од 15 до 17.30. 

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане за Задушнице, 9. октобра, обезбеђена су на Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији, највећим градским гробљима, три комфорна минибус возила са климатизацијом која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима од 7 до 15 часова, од улазне капије гробаља до најудаљенијих парцела. 

Осим специјалних минибус возила, на Задушнице ће од 7 до 15 часова на услузи бити службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге” на Новом, Централном и гробљу Збег.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворена завршна изложба Друге грчко-српске уметничке колоније „Београд 2021“

Следећа вест

Повећан број интервенција ЈКП „Зеленило – Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *