Реконструкција и адаптација клуба за старе и Центра за социјални рад у Гроцкој

Нема коментара Share:

04.11.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас радове на реконструкцији и адаптацији клуба за старе и просторија Градског центра за социјални рад у општини Гроцка. Она је том приликом прецизирала да си радови почели 4. октобра, те да је тренутно завршено око шездесет одсто планираног. 

– Рок је седамдесет календарских дана, тако да ће објекат корисницима и запосленима бити поново доступан средином децембра. Овај објекат је усељен 1985. године, тако да за 36 година ниједном није био реновиран нити је у њега улагано. Дакле, ово је прва озбиљна реконструкција клуба за пензионере и просторија Градског центра за социјални рад Гроцке. Овде је запослено седамнаест социјалних радника и има више од 4.400 корисника, због чега је важно да услови буду најбољи могући. Такође, око три стотине најстаријих суграђана сваки дан користе овај простор, због чега ће бити набављен комплетно нови намештај, враћена билијарска сала и друге друштвене игре које воле – рекла је Наташа Станисављевић.

Она је најавила да ће се и остали клубови за пензионере у овој општини реновирати или ће бити уложено у иновирање садржаја. 

– Одговорно спроводимо социјалну политику, улажемо у објекте социјалне заштите зато што нам је важно да корисници имају најбоље услове – навела је Наташа Станисављевић. 

Градска секретарка за социјалну заштиту прецизирала је да читав објекат има нешто више од шест стотина квадрата, те да ће бити уложено око 27 милиона динара. 

Један од корисника Бранислав Станић рекао је да радове стално обилази и да једва чека да простор поново буде доступан јер у њему сваки дан проводи лепо време. Шах, домине или напросто дружење употпуњује дане свих корисника клуба. 

Председник општине Гроцка Драган Пантелић најавио је да ће се након ребаланса општинског буџета, који се очекује за десетак дана, у све клубове за старе у месним заједницама уложити средства. Од града су јуче добили милион динара за излете пензионера, а део новца издвојиће и општина. Њихов тим са архитектом обићи ће све клубове како би се прецизирало шта је потребно радити у њима или шта је потребно набавити. Гроцка има петнаест простора намењених старијим суграђанима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ташмајдан са Универзитетским центром и „Генекс” културна добра

Следећа вест

Радојичић: Грађани Гроцке ушли у систем обједињене наплате Инфостана, платформа е. Сандуче све популарнија међу грађанима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *