Покретна канцеларија Горана Весића решава проблеме грађана у новобеоградским блоковима 23 и 19а

Нема коментара Share:

20.11.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом новобеоградске блокове 23 и 19а и том приликом разговарао са грађанима о проблемима са којима се сусрећу, као и стварима које треба унапредити у циљу повећања квалитета живота у овом делу града. 

Догађају су присуствовали члан Градског већа Стево Марушић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, те представници градских комуналних и других предузећа. 

Весић је подсетио да су га станари Блока 23 замолили да дође у њихов крај недавно, када је био у обиласку Блока 24. 

– Сврха покретне канцеларије је управо то да могу да обилазим насеља и чујем све о проблемима са којима суграђани сусрећу. Овде су проблеми мало другачије природе него у осталим деловима града, али то не значи да не би требало да их решавамо. Разговарали смо о уређењу унутарблоковских површина, које су до пре две године биле ван било чије надлежности. То смо решили новим законом о главном граду, као и Статутом града. Биће урађена реконструкција степеништа, која су сада у лошем стању јер их деценијама нико није одржавао – рекао је Весић.

Према његовим речима, овај блок ће ускоро добити три игралишта. 

– У питању су два мања игралишта у овој години и велико игралиште „Ракета” наредне године. До 10. децембра, Блок 23 ће добити 794 зонирана паркинг места, чиме ће места бити „резервисана” за грађане који живе у Блоку 23. Причали смо и о томе како да наставимо озелењавање Блока 23, а обавестио сам грађане да је њихов блок стављен под заштиту, чиме је спречен сваки евентуални покушај градње на слободним површинама. Такође, говорили смо и о томе како да побољшамо јавну расвету, о замени ђубријера, како их несавесни грађани не би користили уместо контејнера. Биће замењен и одређен број клупа, а биће урађено и још много других ствари како би овај дивни блок постао још боље место за живот – додао је Весић.

Он је истакао да је посебно срећан јер су му станари Блока 23 рекли да је након доношења одлуке Града Београда решен проблем буке из угоститељских објеката. 

– Буке више нема и то значи да је одлука била ефикасна. Причали смо и о буци која долази од ауто-пута, што је овде највећи извор буке. Информисао сам грађане да ће Град Београд до краја године усвојити План акустичних зонирања Београда. Тако ће од 1. јануара Комунална милиција почети са контролом буке. То значи да ће управљачи пута морати да почну са постављањем заштитних баријера или ће у супротном плаћати казне. У овом тренутку управљач ауто-пута су „Путеви Србије”. Звучне баријере су обавезне, јер људи морају бити заштићени од буке – истакао је Весић. 

Он је нагласио да је данашњи разговор показао да, како је рекао, ако саслушамо једни друге, можемо и да решимо велики број проблема. 

– Кључна ствар је да надлежни чују све о проблемима грађана, Наравно, није могуће решити све проблеме, јер неки траже много више времена, попут уређења фасада и лифтова. Ипак, када будемо урадили све оно о чему смо се данас договорили, ови делови града ће бити много боље место за живот. Разговарали смо и о локалима који су у власништву Војске, а сличан проблем постојао је у Блоку 24, где већ завршавамо уговор са Војском како бисмо направили клуб за сениоре. То ћемо сада понудити и за блокове 23 и 19а. Клубови за сениоре су важни јер је старијој популацији битно да има што квалитетнији друштвени живот са различитим садржајима. Могуће је да се ствари промене набоље када једни друге слушамо и разговарамо. Резултате ових разговора видећемо већ после неколико недеља – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: На предлог Вучића, Мерима Његомир ће почивати у Алеји заслужних грађана

Следећа вест

Концерт „Мелодија једног пријатељства” спојио Београд и Рим

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *