Почела обнова спортских терена у школама

Нема коментара Share:

24.11.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас Правно-биротехничку школу „Димитрије Давидовић” у Тошином бунару, где су у току радови на санацији спортских терена и фасаде, као и архитектонско-грађевински радови у унутрашњости школе, саопштено је из Секретаријата за образовање и дечију заштиту.

Инвестицију вредну 7,4 милиона динара финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту. 

– Прошле године смо започели реконструкцију фискултурних сала. Циљ је да наставимо са обновом спољних спортских терена, како бисмо деци обезбедили боље услове за што више физичких активности неопходних за њихов правилан развој – рекао је Гак приликом обиласка радова.

Он је истакао да је у току и санација спортског терена и у Техничкој школи у Железнику и да је у плану да ове терене добије бар десетак школа у наредној години. 

– У току је дефинисање инвестиционог плана за школе у 2021. Осим великих реконструкција школа које су најзахтевније, и временски и финансијски, али су неопходне, паралелно ћемо радити и парцијалне санације, што објеката што терена, како бисмо у свим школама обновили све што је дотрајало – рекао је Гак.

Правно-биротехничка школа „Димитрије Давидовић” је основана у јулу 1960. године. Школу похађа око 1.100 ученика. У две зграде налази се 13 учионица, два кабинета за дактилографију, један кабинет за рачунарство и информатику опремљен најновијим рачунарима, библиотека, ђачки клуб, административне просторије, а ту је и велико двориште са спортским теренима за кошарку, рукомет и фудбал. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Посађена нова стабла у Звездарској шуми

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица на пијаци „Ђерам”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *