Покретна канцеларија Горана Весића у обиласку насеља Влашка у Младеновцу

Нема коментара Share:

11.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом младеновачко насеља Влашка и заједно са домаћином, председником ГО Младеновац Владаном Глишићем, као и представницима Града и јавно комуналних предузећа разговарао с грађанима. Он је са мештанима у дворишту Основне школе „Бора Лазић” разговарао о проблемима, плановима и иницијативама у овом делу младеновачке општине.

– Влашка је лепо село поред Младеновца али као и као и свако насеље у Београду има своје проблме. Причали смо о томе како ћемо ове године почети са реконструкцијом школе „Бора Лазић” у Влашкој, па ћемо тако урадити нову фискултурну салу и доградити школу. Ти радови ће почети до краја следеће године и деца ће коначно добити фискултурну салу – казао је Весић.

Он је истакао и да се разговарало о томе да се отвори једно предшколско одељење, односно вртић, како млађа деца не би морала да иду у сам Младеновац.

– Разговарали смо и о томе да се на државном путу који пролази кроз Влашку уради пешачки прелаз и тако безбедније прелази тај пут. Водовод ће такође бити урађен у неколико засеока у Влашкој, „Водовод и канализација” су почели са пројектом секундарне мреже за 12 села и 2022. године ће бити започета градња а план је да 2024. година сва младеновачка села буду прикључена на регионални водовод Макиш-Младеновац. Ове године почели смо реконструкцију и изградњу укупно девет рени бунара тако да ће и постојећи капацитети у Младеновцу бити проширени – казао је Весић.

Говорећи о канализацији, Весић је подсетио да је Влашка део пројекта „Чиста Србија”, те да ће Младеновац бити једна од општина која ће потписати пројекат изградње канализације у оквиру тог пројекта.

– То значи да ћемо градити једно велико постројење за прераду отпадних вода у самом Младеновцу, три мања у другим деловима града и 60 километара канализације од чега ће девет бити на територији насеља Влашка. Тако ће око 70 одсто општине Младеновац имати канализацију у наредних неколико година чиме ћемо решити проблем за највећи део грађана – казао је заменик градоначелник.

Говорећи о Бг возу, Весић је рекао да ће, у оквиру његовог проширења, Младеновац бити повезан са  центром Београда градском железницом.

– Воз ће ићи на 10, 12, до 15 минута у шпицу и на 45 минута ван шпица. Причали смо и о другим проблемима али ово је заиста био добар пример како заједнички можемо да се чујемо и договарамо. Нисмо заборавили ни културу, договорили смо се да Град Београд чвршће стане иза фолклорног фестивала и заиста, учинићемо све да се људи који овде живе осећају да су грађани једнаки свим другим грађанима Београда – истакао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Хвала полицији, насилници у затвор

Следећа вест

Весић: Богат и разноврстан програм „Београдске зиме” до 31. јануара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *