Интервенције на стаблима због снеголома

Нема коментара Share:

12.12.2021.
Услед снега, који у Београду непрестано пада, екипе ЈКП „Зеленилo – Београд” имају велики број интервенција на санирању преломљених стабала и грана, саопштавају из овог предузећа.

Оперативни тим за хитне интервенције примио је више од 100 пријава које се односе на преломљена стабла и гране широм Београда. Приоритет у санарању имају оне локације где је услед пада стабла дошло до прекида јавног саобраћаја. Интервенције су у току на више локација. Екипе ће наставити радове докле год је то потребно.

Иако радници „Зеленила” свакога дана, током целе године, спроводе редовне мере неге на стаблима, сада, услед тежине влажног и обилног снега који се задржава на крошњама, долази до прелома грана или стабла.

Интервенције су вршене на неколико локација где су делови стабала пали на улицу и на кратко зауставили или отежали саобраћај. „Зеленило” је интервенисало у улицама Драјзеровој 7, Водоводскоја 158, Драгослава Срејовића 55, Булевару војводе Мишића 83 где су стабла или гране падале на коловоз, а екипе „Зеленила” су у најкраћем року изашле на терен и омогућиле поновно неометано одвијање саобраћаја. На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету Центру за информисање Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” радним даном од 7.30 до 15.30 часова на телефон 011/2630-506. После тог времена и викендом пријављује се дежурној служби ЈКП „Зеленило – Београд” на телефон 011/2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко Градског центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.

Из ово градског предузећа апелују на суграђане да имају стрпљења и разумевања јер ће екипе „Зеленила” наставити радове на санацији стабала докле год је то потребно.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

И током ноћи топло у становима Београђана

Следећа вест

Екипе „Паркинг сервиса” ангажоване на уклањању снега

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *