Радојичић: Све екипе Зимске службе су на терену

Нема коментара Share:

12.12.2021.
Градоначелник Београда проф др. Зоран Радојичић изјавио је јутрос за канал ТВ Вести да је ЈКП „Београд-пут” у четвртом степену приправности те да су све екипе Зимске службе на терену.

Он је истакао да je на терену 90 камиона, 20 мултикар возила и 15 утоварних машина.

– Они ће дати све од себе да на 1.900 километара путева првог реда буде обезбеђена максимална проходност, а после тога и на 500 километара путева другог реда. Тренутно имамо информацију да је на Миљаковцу један аутобус стао и успорио саобраћај. Такође, имамо спремно 16 хиљада тона соли и две хиљаде тона каменог агрегата, који ће, у зависности од потреба, бити посипани по улицама – рекао је Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је сада најважније то што комуналне службе и људи запослени у њима дају свој максимум и да све функционише добро.

– Очекује се да ће снег падати 24 часа, тако да постоји могућност стварања поледице. За комуналне службе не постоје периоди када се не ради, оне су у приправности и раде 24 часа дневно у свим условима, посвећени су свом послу и грађанима током свих елементарних непогода, празника, дању и ноћу, они увек морају да раде. Желим да им захвалим у име свих Београђана јер због њих град функционише и у овим условима – објаснио је први човек престонице.

Радојичић је истакао да је важно да путеви остану проходни и да и у зимским условима можемо стићи тамоо куда смо кренули.

– Јуче смо имали седницу Кризног штаба на којој смо још једном усвојили програм и план функционисања за ову зимску сезону. Нема никакве дилеме да је Град Београд у потпуности спреман за зиму – закључио је градоначелник Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Паркинг сервис” у координираној акцији уклањања снега

Следећа вест

И током ноћи топло у становима Београђана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *