Радојичић: Град Београд преузео старање над Центром лепих уметности „Гуарнериус”

Нема коментара Share:

13.12.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић потписао је данас уговор о преузимању оснивачких права Центра лепих уметности „Гуарнериус” са истакнутим виолинистом и оснивачем те установе Јованом Колунџијом.

Градоначелник је у Старом двору изразио задовљство поводом потписивања уговора којим се оснивачка права преносе на Град Београд, као и због тога што је имао прилику да разговара са Јованом Колунџијом, који од 1996. године подиже Центар лепих уметности.

– Све ове године које су уложене у „Гуарнериус” су јако значајне за Град Београд. Дошли смо до момента када ће Град Београд кроз оснивачка права и бригу о тој установи допринети њеном даљем развоју – навео је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је култура неизмерно важна за Град Београд.

– Посебно ми је важно да млади људи имају могућност да наступају у овом центру, у коме је од оснивања одржано више од 1.000 догађаја значајних за Београд. Сигуран сам да ћемо наставити тај тренд, са сјајним уметничким изведбама реномираних уметника, али и оних чију афирмацију желимо да подржимо – закључио је први човек престонице.

Колунџија је такође изразио задовољство због потписивања овог уговора и наставка сарадње са Градом Београдом. 

– Најважније је да ће ова установа наставити са својом делатношћу као и до сада. Изражавам уверење да ће Центар лепих уметности у будућности ефикасније пословати и испунити своју основну идеју, а то је да се ту одржавају концерти најлепших дела класичне музике, као и манифестације уметности у ширем смислу – истакао је Колунџија. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић са амбасадором Египта на концерту Мохамеда Шамса – Београд и Каиро настављају традиционално добре односе

Следећа вест

Часопис „Наслеђе” и друге публикације Завода у дигиталним колекцијама Конгресне библиотке у Вашингтону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *