Часопис „Наслеђе” и друге публикације Завода у дигиталним колекцијама Конгресне библиотке у Вашингтону

Нема коментара Share:

13.12.2021.
Као потврда значаја публикација које Завод за заштиту споменика културе града Београда деценијама припрема и објављује, стигла је вест да је Конгресна библиотека у Вашингтону изабрала научни часопис „Наслеђе“, као важну публикацију која репрезентује културно-историјско наслеђе Београда, али и остала издања Завода и уврстила их у своју архивску дигиталну збирку/колекцију у којој се налази више од 32 милиона каталогизованих публикација, саопштено је из Завода за заштиту споменика културе града Београда.

Национална библиотека Сједињених Америчких Држава и једна од највећих у свету, прикупља, чува, каталогизује и уступа на коришћење публикације и истраживачке материјале свих нација света на више од 450 језика, у циљу подршке образовању као и очувања дигиталних публикација. Ускоро ће, осим архивирања, омогућити и дубљи јавни приступ садржају часописа „Наслеђе“, као и другим публикацијама Завода доступним у електронској форми на сајту https://beogradskonasledje.rs/publikacije-4.

У оквиру своје основне делатности Завод за заштиту споменика културе града Београда посвећен је презентацији и популаризацији културно–историјског наслеђа Београда, кроз издавање монографија, часописа и каталога, организовање конференција и изложби, сарадњу са медијима, културним центрима, институтима, школама и факултетима. Континуитет деловања кроз различите друштвене епохе, сведочи о напорима више генерација стручњака у остваривању мисије заштите непокретних културних добара на подручју Београда. У оквиру издавачке делатности Завода до данас је објављен велики број наслова и периодичних издања.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Град Београд преузео старање над Центром лепих уметности „Гуарнериус”

Следећа вест

Часопис „Наслеђе” и друге публикације Завода у дигиталним колекцијама Конгресне библиотеке у Вашингтону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *