Од 1. јануара додатна новчана помоћ Града за четврто дете

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Градско веће Града Београда усвојило је данас одлуку која предвиђа да ће, поред већ постојећих права на новчана давања, од 1. јануара породиље за четврто дете добијати и 40.000 једнократне помоћи. Измене одлуке о додатним облицима заштите усвојене су данас на предлог Секретаријата за социјалну заштиту.

Том одлуком су установљена права породиља на територији града Београда које за прворођено дете добијају новчану помоћ од 10.000 динара, за друго дете 10.000 динара, за треће 30.000 динара, а за близанце по 25.000 динара (укупно 50.000 динара). 

– Захваљујући вишегодишњој доброј социјалној политици којом је обезбеђена уштеда у буџету Града, одлучено је да се и мајкама које добију четврто дете омогући додатно новчано давање у износу од 40.000 динара. На тај начин, Београд жели да у циљу подстицања наталитета пружи додатну финансијску помоћ и подршку родитељима са више деце који желе да прошире породицу, показујући тиме да у сваком моменту брине и о својим најмлађим суграђанима – рекла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Измене одлуке које су данас усвојене почеће да се примењују за децу рођену од 1. јануара наредне године.

Станисављевићева је навела да је главни предуслов за повећање наталитета стварање друштвене атмосфере у којој ће жене осећати да имају пуну подршку система, што се, каже, наведеним мерама и показује. 

– Данас се сва новчана давања исплаћују без дана кашњења. Настојимо да сваке године обезбедимо све боље материјалне услове, како бисмо увођењем нових права омогућили веће износе финансијске помоћи за будуће маме, али и какао бисмо проширили круг корисника – рекла је Наташа Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Унапређујемо сарадњу Београда и Бањалуке

Следећа вест

Део Новог Београда и Земуна без грејања због квара на топловоду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *