Радојичић: Унапређујемо сарадњу Београда и Бањалуке

Нема коментара Share:

14.12.2021.
Градоначелници Београда и Бањалуке – проф. др Зоран Радојичић и Драшко Станивуковић потписали су данас у Старом двору споразум који ће допринети проширењу и јачању сарадње између главних градова Србије и Републике Српске. 

– Овај споразум ће омогућити реализацију наших ранијих договора. Градоначелник Станивуковић и ја смо се приликом нашег првог сусрета на Савиндан 2021. године сагласили око нужности јачања сарадње између српског народа у Српској и Србији – истакао је Радојичић.

Подршка Србије Бањалуци ће се реализовати кроз три конкретна пројекта, који ће се директно одразити на унапређење квалитета живота Бањалучана. Наиме, ради се о пројектима изградње основне школе у бањалучком насељу Ада, стадиона с професионалном атлетском стазом у насељу Лауш и изградњи градског парка.

Градоначелник Бањалуке је овим поводом исказао своју захвалности Србији и њеном народу на великој подршци коју им пружају. Додао је да им ова подршка још више значи када се има у виду колико је труда уложено на различитим нивоима како би се Бањалука додатно развијала и оснажила.

– Посебно ме радује што се ова три пројекта директно тичу младих људи и здравог живота. То је само прва фаза наше сарадње. Уверен сам да ћемо у будућности дати свој допринос бројним значајним пројектима који ће још више приближити Београд и Бањалуку – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Свим лицима без крова над главом у Београду биће пружена помоћ

Следећа вест

Од 1. јануара додатна новчана помоћ Града за четврто дете

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *