Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Дудовице

Нема коментара Share:

18.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић данас је у оквиру акције „Београд побеђује” својом покретном канцеларијом обишао насеље Дудовицу у Лазаревцу, где је са становницима овог насеља разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања.

Весић је том приликом истакао да то што je дошао у Дудовицу говори о томе каква политика се води у Београду и да је важно да се развија сваки део града. 

– Дудовица је посебно популарна у Београду, јер су нас нападали што неке улице у центру града кроз које не иде градски превоз нису очишћене, a ја сам им рекао да ће бити када се очисти Дудовица. Они мисле да људи који живе 80 километара од центра града немају право да имају чисту улицу. Имао сам добар разговор са грађанима Чибутковице и Барзиловице и разговарали смо о томе шта да урадимо да би њихов живот био бољи – рекао је Весић.

Весић је најавио да ће се радити и наставак Гајског пута.

– Тиме ће се скратити пут до Лазаревца за пет километара тако да мештани неће морати да иду на Ибарску магистралу. Овде постоји канализација, али није урађена како треба и зато ће Општина урадити пројекат реконструкције мреже. Град Београд ће обезбедити средства за изградњу постројења за прераду отпадних вода и коначно ће људи добити нормалну канализацију. Што се тиче водоснабдевања, у току је добијање грађевинске дозволе за три резервоара у Дудовици, Чибутковици и Брајковцу. То ће омогућити да сва села буду покривена системом за водоснабдевање, укључујући и Жупањац и Барзиловице – објаснио је Весић.

Он је истакао да је било речи и о томе да се уради и општински услужни центар. 

– Ово радимо и у Борчи, Батајници, на Петловом брду, у Калуђерици, то јест тамо где живи најмање пет хиљада људи. Желимо да ставимо све општинске, градске и многе републичке шалтере као што су ПИО фонд, Републички фонд за здравствено осигурање, Саобраћајна полиција и слично. Важно је да људи без икаквих проблема тамо где живе могу да заврше шта треба и да не морају да иду до Општине Лазаревац. Када будемо урадили све пројекте, а неки су већ у току, за годину дана ће овај крај бити потпуно другачији те ће ови људи бити поштовани од своје општине и града као равноправни становници Београда – рекао је Весић. 

Он је нагласио да су се грађани жалили на проблеме са струјом и доласком лекара, али да све то није у надлежности града. 

– Те проблеме ћемо решавати тако што ћемо тражити да их решавају они који су надлежни. Ми смо највише поносни у Лазаревцу на пројекат изградње канализације (103 километра канализације), која вреди 50 милиона евра, и две фабрике за пречишћавање отпадних вода у Лазаревцу и Великим Црљенима. То је пројекат који плаћа Република из пројекта „Чиста Србија”. Такође радимо и проширење БГ воза тако да ће људи из центра Лазаревца имати воз до центра Београда на 45 минута ван шпица. На овај начин грађани ће моћи да живе у Лазаревцу, а раде у Београду. То могу и сада, само што за то треба више времена – рекао је Весић.

Он је истакао да се креће и са реконструкцијом пет великих базена и спортских центара, а један од њих је базен у Лазаревцу.

– Ради се гаража у центру Лазаревца, одвојили смо новац за реконструкцију костурнице, а такође се ради и привредна зона која ће бити важна. Са Владом Републике Србије радимо на томе да се доведе инвеститор и да се оснује велика фабрика. Представници те фабрике су већ долазили у Лазаревац и председник општине Бојан Стевић је у контакту са њима. Надам се да ће тиме бити отворено хиљаду радних места у Лазаревцу, што ће омогућити да људи који сада не раде имају пристојне плате. Данас смо направили добар план како овај део града може постати боље место а живот. Мени је било важно да дођем 80 километара од центра Београда и покажем да и овде живе Београђани и да и они треба да имају иста права и квалитет живота – закључио је Весић. 

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић истакао је да је насеље Дудовица најудаљенија тачка од центра Београда.

– Данас смо саслушали проблеме грађана и договорили смо се шта ћемо урадити у 2022. години. Са Владом Србије радићемо на решавању проблема канализационе мреже. Мислим да је идеја услужног центра врло добра и да ћемо настојати да што пре крене изградња тог објекта. Тако ће се уштедити време и новац грађана ових пет села. Драго ми је што смо саслушали потребе наших суграђана и усагласили њихове жеље са реалним ставовима – рекао је Стевић и честитао Светог Николу свима који славе.

Председник Месне заједнице „Дудовица” Милован Антонијевић је истакао задовољство што је Горан Весић дошао у ово насеље и саслушао проблеме грађана.

Весић је овом приликом обишао и породицу Ивковић у Чибутковцима где је најмлађима поделио играчке.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Три основна правца развоја Београда – екологија, дигитализација и улагања у младе

Следећа вест

Радојичић: Нови „хаб” и градска библиотека за Обреновац, млади су темељ развоја ове општине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *