Директна подршка најосетљивијој категорији суграђана

Нема коментара Share:

21.12.2021.
На данашњој седници Скупштине Града Београда одборници су, на предлог Секретаријата за социјалну заштиту, усвојили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама социјалне заштите којом се директно помаже најосетљивијој категорији суграђана.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је да ће мајкама које добију четврто дете бити омогућено додатно новчано давање у износу од 40.000 динара.

– Осим постојећих права на новчана давања која могу остварити све породиље са територије града Београда, незапослене породиље, као и свака породиља која добије додатно новчано давање за прворођено дете, другорођено, трећерођено и за близанце, додаје се и ново право – новчано давање породиљи за четврторођено дете – објаснила је Станисављевићева.

Ради подстицања наталитета, Град Београд на овај начин пружа финансијску подршку родитељима који желе да прошире породицу, показујући тиме да у сваком моменту брине и о својим најмлађим суграђанима, истакла је секретарка.

– Одлуком о измени и допуни Одлуке о правима и услугама социјалне заштите онима који се налазе у бескућништву или у ризику од бескућништва обезбеђују се средства за прибављање личних докумената – личне карте, пасоша и здравствене књижице у висини трошкова одређених законом. У ово време изазова, Секретаријат за социјалну заштиту је препознао потребу и омогућио конкретну подршку лицима којима је помоћ најпотребнија – рекла је Наташа Станисављевић.

Према њеним речима, измене се примењују од 1. јануара 2022. године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Именовање улица по значајним личностима Београда и Србије

Следећа вест

Део Новог Београда и неколико објеката у Жаркову без испоруке топлотне енергије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *