Град Београд наставља да помаже пољопривредницима Лазаревца

Нема коментара Share:

06.01.2022.
Градски секретар за пољопривреду Саво Павичић обишао је северни део општине Лазаревац и разговарао са пољопривредницима Степојевца и околних месних заједница о њиховим проблемима и потребама. Како је на састанку истакнуто, циљ је да се на основу прикупљених података са терена на прави начин усмере буџетска средства којима новоформирани секретаријат располаже.

Састанку у Месној заједници Степојевац присуствовао је и члан Већа градске општине Лазаревац задужен за област пољопривреде Ненад Бачанац.

Павичић је рекао да је Град Београд после Војводине други регион по величини са 225 хиљада хектара пољопривредног земљишта и 34 хиљаде регистрованих газдинстава. Он је нагласио да ће ове године за пољопривреду бити издвојено 300 милиона динара.

– Желео сам да саслушам пољопривреднике и њихова интересовања како бисмо нашли најбољи начин да им помогнемо. Наш циљ је да њихове потребе уврстимо у јавне позиве Града Београда који је препознао пољопривреду као једног од носиоца и стубова развоја. Ове године ћемо издвојити 300 милиона динара за пољопривреднике, за субвенције у механизацију, сточарство, воћарство, повртарство – нагласио је Павичић.

Он је истакао да планира да са својим сарадницима обиђе све делове општине Лазаревац како би пољопривредним произвођачима приближио информације о актуелним подстицајима и чуо који су њихови проблеми, како би их у будућности заједно решавали.

Ненад Бачанац је нагласио да је Град Београд оснивањем Секретаријата за пољопривреду доказао да ће ова област бити један од четири стуба развоја Града у наредном периоду.

– Овога пута дошли смо на север општине, после тога ћемо ићи на југ, обићи ћемо сва села са циљем да се информишемо о томе какве су жеље и захтеви пољопривредника – истакао је Бачанац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Почиње изградња Линијског парка

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” у четвртак на пијаци „Ђерам”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *