Весић: Бадњак у Стари двор уносимо први пут од Другог светског рата

Нема коментара Share:

06.01.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић унео је данас са сарадницима бадњак у зграду Старог двора и честитао грађанима Бадњи дан и предстојећи Божић. 

Весић је истакао да се бадњак у Стари двор уноси први пут од Другог светског рата. 

– Присуствујемо историјском чину јер после 80 година уносимо бадњак у Скупштину града. Данашњи чин је доказ да се град и држава враћају традицији, наравно корачајући у будућност – навео је заменик градоначелника. 

Он је подсетио да је Божић је најрадоснији хришћански празник – дан који приближава Бога човеку и дан који слави љубав, толеранцију и мир. 

– Срећан сам јер смо успели да пронађемо меру, поштујући веру и традицију, а истовремено да се као град убрзано развијамо. Славећи Божић, ми поштујемо празнике и свих других грађанки и грађана Београда који су друге вероисповести. Као што они са нама славе наш празник, ми са њима славимо и њихове празнике. Тако Београд уједињен у својим различитостима поштује своју традицију и убрзано се развија – навео је Весић. 

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић, градски урбаниста Марко Стојчић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, те чланови Градског већа, градски секретари и представници јавних предузећа. Уношењу бадњака је присуствовало и свештенство Вазнесењске цркве. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Парк отвореног срца“ на Савском венцу

Следећа вест

Божићни пакетићи за мале пацијенте у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *