Весић: Почела контрола буке, циљ није обрачун са угоститељима, већ заштита суграђана

Нема коментара Share:

08.02.2022.
Сутра ујутро трамваји на линији 11 и 12 почињу редовно да саобраћају преко Савског трга, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на каналу „Вести” ТВ Пинк.

– Предузећу „Београда на води”, које иначе уређује Савски трг, треба још око 15 до 20 дана да заврши трг, пусти још једну саобраћајну траку, посади зеленило и дрвеће, тако да ћемо до краја фебруара имати уређен Савски трг – казао је Весић.

Он је подсетио да од данас почиње примена Закона о буци.

– Имамо мераче буке – то су апарати које смо купили за Комуналну милицију. Дозвољена бука је 65 децибела а комунални милиционари могу на лицу места да измере буку, забране емитовање музике, одузму средства са којих се бука емитује, наплате казну која износи 200.000 динара и верујем да ће то решити проблем буке. То је био један од највећих проблема Београда јер се много грађана жалило на буку. Ја сам обећао суграђанима да ће то бити решено. Сплавови ће такође морати да буду уређени одакле неће моћи да се емитује музика преко дозвољеног нивоа а подсетићу и то да смо донели одлуку о плану постављања сплавова, тако да ће власници почети да плаћају то што користе. Није наш циљ да отерамо сплавове или да се обрачунавамо са људима са сплавова, већ је мој циљ да они нормално раде, зарађују и плаћају своје запослене, али и да поштују своје комшије. Београд се препознаје по сплавовима и док сам ја у Београду, град се неће обрачунавати ни са ким, већ ћемо радити тако да заштитимо грађане, а да притом они који имају своје објекте могу нормално да раде – казао је заменик градоначелника.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Почела садња јелки које је Град донирао вртићима

Следећа вест

У петак пред одборницима именовање Градске изборне комисије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *