На овогодишњем конкурсу за упис у вртиће више од 14.000 слободних места

Нема коментара Share:

07.04.2022.
Конкурс за упис у државне предшколске установе почиње у понедељак 11. априла и трајаће до 13. маја. Коначне листе уписаних малишана биће познате крајем јуна, најавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак гостујући у Београдској хроници РТС-а.

Он је истакао да ће на овогодишњем конкурсу бити око 14.000 слободних места и да очекује додатно проширење капацитета за око 600 места због завршетка изградње нових вртића.

Ова места омогућиће пет нових објеката у којима су радови у завршним фазама. Mеста за малишане биће на Чукарици, Бежанијској коси, у Земуну, на Звездари, у Обреновцу…

– Као и претходних година, највећи притисак је у најмногољуднијим оштинама, пре свега у Новом Београду, Палилули, Вождовцу… У складу са потребама, покренута је иницијатива за отварањeм нових места, па се на Новом Београду гради пет нових објеката, а вртић на Бежанијској коси је у завршној фази – рекао је Гак.

Он је додао да Град подједнако мисли и на децу из приградских општина, где ће се такође у наредном периоду радити на уписивању свих малишана како би се листа чекања свела на минимум.

Настављамо сарадњу са приватним вртићима, у које иде око 22.000 малишана, а чији боравак субвенционише Град, рекао је Гак и додао да Секретаријат за образовање и дечју заштиту у складу са законом прати рад свих приватних предшколских установа.

– Велики посао је до сада урађен, али нећемо ту стати. Настављамо даље док све малишане са територије града Београда не упишемо у вртиће – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: „Дани Београда” традиционално од 16. до 19. априла

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао грађанима 7. април – Светски дан здравља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *