Весић: Радимо пуном паром, до 2030. године Београд ће имати две линије метроа

Нема коментара Share:

09.04.2022.
У наредних неколико година шински саобраћај ће доминирати у Београду, изјавио је јутрос заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући на ТВ Пинк. Он је том приликом говорио и о изградњи метроа. 

– Метро ће бити изграђен. Ја сам јутрос био на градилишту где се пуном паром ради на насипању. У наредних неколико месеци креће изградња самог депоа на Макишком пољу, а у међувремену завршавамо идејни пројекат за саобраћајнице које ће се градити на Макишком пољу. Оно што ја могу да обећам грађанима и грађанкама Београда јесте то да ћемо до 2028. године имати завршену прву линију метроа, а до 2030. године и другу линију. Укупно ћемо имати 44 станице и 42 километра метро мреже – изјавио је Весић.

Према његовим речима, у плану је изградња 42 километра трамвајских шина које ће бити продужене од Пожешке улице према Цераку. Трамваји ће ићи од Јурија Гагарина ка Бежанијској коси и од Богословије према Ади Хуји. 

– Планирана је изградња БГ воза према Лазаревцу, Барајеву, Младеновцу и Сопоту, као и пруге према Сурчину и Обреновцу. То значи да ће у Београду доминирати шински превозни систем, који ће у потпуности променити начин функционисања у Београду – истакао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржане 24. и 25. седница Градске изборне комисије

Следећа вест

Одржана 22. седница Градске изборне комисије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *