Градоначелник Радојичић са амбасадором Републике Кореје: Настављамо интензивну сарадњу

Нема коментара Share:

20.04.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Републике Кореје Ђеунга Лија с којим је разговарао о заједничкој сарадњи, великим пројектима у које су укључени корејски партнери и могућностима за даљи заједнички рад.

– Амбасадор и ја смо се сагласили да постоје велике могућности за сарадњу у областима образовања, културе и спорта, као и пројектима „паметних градова”, електронске управе и заштите животне средине. Од значаја је заједнички Информатички центар, који од 2017. успешно ради у Београду – рекао је градоначелник Радојичић.

Амбасадор Ли је захвалио градоначелнику Радојичићу на пријему и истакао да су корејско-српски односи добри, да је политички дијалог између две земље веома интензиван, те да ће наставити рад својих претходника на промовисању Србије и Београда као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија.

– Имамо много простора да унапредимо нашу сарадњу, нарочито на пољу зелене агенде и побољшања енергетске ефикасности, области у којој су наше компаније на светском врху, а већ су у одређеном броју станова и зграда у Београду почели да се примењују системи мерења енергетске ефикасности са циљем чувања топлотне енергије – истакао је амбасадор Ли.

Радојичић је захвалио амбасадору Лију на помоћи коју је Република Кореја пружила нашој земљи током пандемије корона вируса и изразио уверење да ће досадашња одлична сарадња Београда и Амбасаде Републике Кореје у Србији бити настављена, нарочито на пројектима који за циљ имају очување животне средине, унапређење енергетске ефикасности и развој ИТ сектора.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд покреће сајт „Отворени Београд” (OpenBelgrade) за сва избеглa лица

Следећа вест

„Бициклирај и ти” у земунским основним школама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *