Реконструкције школа и вртића и током лета

Нема коментара Share:

18.05.2022.
Током лета у десет школа и десет вртића изводиће се радови за које је Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио око 308 милиона динара, изјавио је Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту.

Он је за „Вечерње новости” потврдио да се у београдским школама и вртићима увелико ради, али и да ће мајстори на градилиштима остати и током летњег распуста.

– Београд никада није имао више инвестиција у образовним установама у односу на то колико их је имао у протеклих неколико година – рекао је Гак.

Он је прецизирао да ће у ових десет школа, које ће бити реконструисане на лето, бити уложено 174,9 милиона динара, док је за десет вртићких објеката планирано 134 милиона динара.

– У овим објектима биће саниране фасаде, кровови, мокри чворови, замењена столарија, уређена дворишта. Мајстори ће се „уселити” у Средњу школу Барајево, Техничку школу Обреновац, Гимназију „Свети Сава”, Балетску школу „Лујо Давичо”, Средњу школу Гроцка и многе друге – навео је Гак.

Додао је и да су предшколске установе у Раковици, Лазаревцу, Гроцкој, Чукарици и Старом граду спремне за почетак радова.

– Највеће промене десиће се у вртићу „Краљица Марија” на Савском венцу и вртићу „Љоља” на Вождовцу где ће бити реконструисани комплетни објекти за чију је обнову намењено око 62,9 милиона динара. Мој циљ је да не буде школе и вртића у којој мајстора и радова није било. Дуго се оволико није улагало, школе и вртићи су били запуштени и заиста сам задовољан резултатом који смо постигли за само пет година – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У суботу трка са препрекама у Кошутњаку

Следећа вест

Радојичић отворио 24. Европски форум урбаног шумарства

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.