Градоначелник Радојичић: Одличан разговор с амбасадорком Марић у Паризу

Нема коментара Share:

22.05.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, који на позив организатора учествује у самиту „ChangeNОW 2022”, састао се с Наташом Марић, амбасадорком Србије у Француској и Монаку.

– Амбасадорка Марић и ја смо имали садржајан састанак и драго ми је што ће Београд у наредном периоду радити на томе да наша престоница оствари сарадњу са Паризом, али и осталим француском градовима од којих можемо доста да научимо – рекао је Радојичић.

Градоначелник Београда је истакао чињеницу да Србија и Француска имају дуге и пријатељске историјске везе, те да је Француска све више присутна у српској економији као инвеститор, наводећи примере концесије београдског аеродрома „Никола Тесла”, као и учешћа француских компанија у изградњи метроа и санацији депоније у Винчи.

– Добар однос председника Вучића и француског председника Макрона од велике је важности за нашу земљу и наш пут ка ЕУ, те је важно да одржимо наше добре односе и остварујемо заједничке резултате. Уз одличан рад наше амбасаде, у шта сам се и лично уверио, али и уз сарадњу на локалном нивоу између наших двеју престоница, остварићемо још ближе везе – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд учи од Париза како смањити загађеност ваздуха

Следећа вест

Весић: Победа Београда!

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.