Град Београд омогућио бесплатни рекреативни боравак корисницима дневних боравака за децу и младе са сметњама у развоју

Нема коментара Share:

09.06.2022.
Град Београд је омогућио корисницима дневних боравака за децу и младе са сметњама у развоју бесплатно коришћење рекреативног боравка у шест одмаралишта која се налазе у власништву Града Београда, рекла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

– Оно што је веома важно јесте то да је пријава у току и да ће у септембру бити организован одлазак корисника боравка са васпитачима. До сада, према анкети која је урађена, имамо 461 пријављеног корисника, што је преко две трећине од укупног броја корисника ове установе. Током прошле и претпрошле године нисмо били у могућности да организујемо овакве врсте рекреативних боравака због епидемије ковида 19, али смо тада омогућили за све родитеље, што ће бити могуће и ове године, да њихова деца индивидуално иду у једно од шест одмаралишта и да све трошкове сноси Град – рекла је Станисављевићева и додала да ће ово допринети бољој социјализацији и зближавању корисника. 

Према њеним речима, ова активност ће бити реализована почетком септембра у сарадњи са Центром дечијих летовалишта. 

– Град је за ову сврху издвојио 17 милиона динара. Трудимо се и даље да стварамо најбоље могуће услове за наше кориснике. Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју има више од 650 корисника. Ово је најновији и најсавременији дневни боравак од укупно 15, које поседује овај центар – поручила је градска секретарка.

Рекреативни боравак за кориснике услуге дневног боравка ће се организовати колективно у одмаралишту Митровац на Тари од 5. до 10. септембра. Родитељи имају могућност да право на рекреативни боравак остваре и коришћењем ваучера, а на располагању им је шест одмаралишта Центра дечјих летовалишта, и то на Тари, Дивчибарама, Гочу, Букуљи, Авали и Руднику.  

– Значај рекреативног боравка за кориснике Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју је вишеструк тако да се, поред боравка у природи и на свежем ваздуху, огледа и у доприносу очувању и унапређењу укупног здравственог стања корисника, развоју социјалних вештина у новом окружењу, стварању основа за усвајање активног и здравог начина живота и коришћењу слободног времена – рекао је Петар Јорданов, директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Mултимедијални програм Међународног клуба пријатељства – „Упознајте Данску”

Следећа вест

„Чистоћа” наставља са сузбијањем одраслих форми комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *