Никола Никодијевић изабран за председника Скупштине Града Београда

Нема коментара Share:

11.06.2022.
Никола Никодијевић изабран је данас за председника Скупштине Града Београда на предлог 57 одборника градске скупштине. 

Образлажући предлог за председника Скупштине града, одборница Ивана Вилотијевић је подсетила да је Никодијевић од 2008. године у политичком животу Града Београда, те да је и у претходна два мандата обављао ову функцију.

– Евидентно је да је у том периоду одржан највећи број седница Скупштине града, да је усвојен рекордан број одлука и урбанистичких планова као и других битних докумената који су довели до просперитета нашег града. Никодијевић је у Скупштину града вратио достојанствено понашање, вратио међусобан дијалог, дијалог без увреда са међусобним уважавањем и поштовањем – рекла је Ивана Вилотијевић.

Статутом Града Београда одређено је да се председник Скупштине бира из редова одборника на предлог најмање једне трећине одборника, тајним гласањем, на период од четири године. 

Никола Никодијевић је рођен 26. септембра 1981. године у Београду. По занимању је дипломирани правник. 

Никодијевић је захвалио на указаном поверењу и то трећи пут.

–Дуго смо чекали нови сазив парламента и после дуго времена имамо девет одборничких група. Остајемо посвећени политици даљег развоја града, поносни смо на пројекат београдског метроа и наставићемо да се боримо за убрзање тог пројекта. Поносни смо на спалионицу у Винчи, Београд на води, велики број деце који данас иду у вртиће. Покренули смо велике инвестиције и боримо се за бољи живот и стандард грађана. Мислимо да је било добро то што смо радили и с тим резултатима смо изашли пред грађане, а они су нам дали поверење – рекао је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Постављени заменик председника, секретар и заменик секретара Скупштине града Београда

Следећа вест

Весић: Метро је еколошки, развојни и саобраћајни пројекат Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *