„Чистоћа” и сутра наставља акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

14.06.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” наставиће и сутра сузбијање одраслих јединки комараца на територији града Београда, најављено је из овог предузећа.

Сутра од 19.30 часова до поноћи екипе „Чистоће” сузбијаће одрасле форме комараца уређајима са земље и то на следећим локалитетима: Хајд парк, Топчидер, Кошутњак, Ново гробље, Звездарска шума, Централно гробље, Шумице, Бањичка шума, Сремачка шума, гробље Орловача, Руцка, Пећани, Остружничка шума, Чукаричка падина, Баново брдо, Јулино брдо, Беле воде, Рупчине, Репиште, Церак, Церак виногради, Железник и Сремчица.

Препарат за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистровало је Министарство за заштиту животне средине. Препарат је уписан и у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата и да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у атлетици

Следећа вест

Весић и Хил открили спомен-плочу америчком дипломати и амбасадору Џорџу Ф. Кенану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *