Стигло око 4.500 жалби родитеља на конкурс за упис у вртиће

Нема коментара Share:

16.06.2022.
На конкурс за место у београдским вртићима стигло је око 4.500 жалби родитеља, изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту. Он је гостујући у Београдској хроници на РТС-у рекао да је сада највећи део посла на уписним комисијама које ће до 24. јуна разматрати приговоре.

– У просеку се одобри око 40 одсто жалби, будући да се најчешће ради о специфичним случајевима где се мора накнадно документовати приоритет – навео је Гак.

На конкурс за место у београдским вртићима стигло је 17.806 валидних захтева, што је у односу на раније године пад у броју пријава.

– Они који желе већ од 6. јуна могу да узму одбијеницу за субвенционисани боравак у приватном вртићу. До сада смо родитељима исплатили више од 20 милијарди динара ове помоћи – истакао је Гак.

Он је подсетио и да је покренут пројекат изградње 25 државних вртића, те да су од прошлог конкурса отворена три нова вртића.

– Такође, у току лета ћемо свуда где је то могуће одобравати проширење капацитета и до 20 одсто, тако да родитељи који данас нису на листи не треба да брину, места ће бити – поручио је Гак.

Он је истакао да ће Град Београд ове године, уз помоћ приватних вртића, коначно укинути листу чекања и да је то најважнији резултат у овом сектору.

У систему предшколског образовања има око 80.000 малишана, што је 35.000 деце више него пре осам година.

– Обухват предшколским образовањем расте сваке године, достигли смо око 75 одсто, што је велики скок у односу на 2013. годину када је обухват износио 45 процената, али нећемо стати са отварањем нових места док год постоји потреба за њима – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Много доброг урађено у Београду, у поређењу са 2013. годином то није исти град

Следећа вест

Промена режима рада трамвајских линија током извођења радова у Улици војводе Бојовића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *