Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Нема коментара Share:

01.07.2022.
Јавно-комунално предузеће „Градска чистоћа“ поред традиционалне акције бесплатног одношења кабастог отпада сваког првог викенда у месецу, од прошлог месеца је увело и услугу одношења електронског отпада. То значи да уз непотребни кабасти отпад, Београђани сада свког првог викенда у месецу имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати. 

Суграђани непотребни кабасти и електронски отпад могу да оставе током викенда, 2. и 3. јула, поред контејнера или испред својих дворишта одакле ће их екипе „Чистоће” бесплатно уклонити.

Они који располажу већим количинама отпада треба да се јаве „Градској чистоћи” на бесплатни број телефона 0800-000-807, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

ЈКП „Градска чистоћа” апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за Београђане. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Из овог предузећа подсећају суграђане да грађевински отпад, попут шута, не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга „Чистоће”. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута које грађани могу преузети на погону Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” у општини у којој живе. 

Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће” доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Црвени крст Србије одржао јавни час прве помоћи за грађане у центру Београда

Следећа вест

Шапић представио сараднике који ће му помагати у вођењу града

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.