Бесплатне еколошке пешачке туре на Великом ратном острву

Нема коментара Share:

05.07.2022.
Градска општина Земун наставља реализацију пројеката који промовишу Земун као природну оазу и срце еколошког туризма Београда, саопштили су из ове општине.

Током јула и августа грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

У пратњи водича из Општине Земун, у току бесплатне пешачке еко-шетње посетиоци ће бити упознати са историјатом острва, режимима заштите, разноврсним биљним и животињским светом острва, а посебно аутохтоним и угроженим врстама, специфичностима, али и опасностима које прете од загађења животне средине, уношења инвазивних врста, претераног коришћења, урбанизације.

Након двосатне шетње „стазом здравља” у оквиру друге зоне заштите на острву, у зеленом амфитеатру ће се дискутовати о заштити природе и природним вредностима острва и реализовати шаљиви еко-квиз и еко-радионице за децу.

Туре ће се одржавати петком и суботом, са почетком у 9 часова, а трајаће три сата. Први термин је 8. јула, а последњи 20. августа.

Место окупљања је на изласку са понтонског моста на плажи Лидо.

Потребно је понети флашицу воде, шешир или качкет, и имати адекватну обућу и одећу за боравак у природи, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Током јучерашњег невремена на терену ангажовано више од 400 људи

Следећа вест

Све спремно за децу у вртићу у Новоградској улици

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.