Никодијевић: Град набавио сто нових аутобуса, на улицама крајем новембра

Нема коментара Share:

10.10.2022.
Град је набавио сто нових аутобуса на гас који ће се на градским улицама наћи у другој половини новембра, најавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић гостујући на ТВ Вести.

Он је истакао да је за њихово функционисање најпре било потребно завршити станицу на гас, која ће, по његовим речима, бити готова у новембру.

– Очекујем да ће у другој половини новембра ти аутобуси бити на улицама, што ће бити велико олакшање за градски саобраћај и по питању ефикасности и по питању комфора. Реч је о новим аутобусима који имају грејање, климатизовани су, имају велики капацитет с обзиром на то да су зглобни, што ће значајно олакшати превоз наших суграђана – прецизирао је председник градског парламента.

Никодијевић је рекао да је Београд спреман за грејну сезону јер су се и Град и држава питањем енергената бавили на време, то јест током лета. Обезбеђене су довољне количине гаса, а мазута као алтернативног горива за грејање има више од 39 хиљада тона. Све то омогућило би да се у случају нестабилне испоруке гаса Београд од 15 до 20 дана греје на тај начин.

– „Београдске електране” имају могућност да користе оба енергента за грејање станова, али се надам да неће доћи до потребе за алтернативним начином грејања. Верујем да смо се припремили добро за ову зимску сезону – казао је Никодијевић.

Функционалне пробе обављене су прошле недеље, додао је Никодијевић, и протекле су без већих проблема. У случају да просечна дневна температура падне испод дванаест степени, систем би могао да се покрене и пре 15. октобра, када званично почиње сезона.

Никодијевић је оценио да је будућност у енергетској ефикасности, „паметним зградама”, плаћању грејања по утрошку, те да ће се с пројектима у тим сегментима наставити.

Говорећи о изградњи београдског метроа, Никодијевић је рекао да експропријација на Макишком пољу иде према плану и да је протекла без иједне жалбе.

– Тренутно се ради насипање терена и изградња колектора и то иде према плану. До краја године биће завршен идејни пројекат за депо, а до јуна следеће године биће издата грађевинска дозвола и почеће градња првих објеката на депоу. Паралелно са тиме ради се траса прве линије, тако да у овом тренутку идемо испред утврђених рокова. Задовољан сам како напредују радови на том најважнијем градском пројекту – рекао је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Замена дотрајалих контејнера на Чукарици

Следећа вест

Позив добровољним даваоцима крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *