Седница Скупштине Града Београда заказана за 25. октобар

Нема коментара Share:

19.10.2022.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је за уторак, 25. октобар, са почетком у 11 часова пету седницу Скупштине града која ће се одржати у Великој сали у згради Народне скупштине Републике Србије, улаз из Улице краља Милана 14.

На дневном реду је Предлог измене и допуне Плана детаљне регулације за делове општина Нови Београд и Вождовац, као и предлози одлука о изради или измени и допуни планова детаљне регулације за делове општина Земун, Палилула, Звездара, Раковица.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о измени Одлуке о локалним административним таксама, Предлог одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности на територији града Београда за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину, Предлог одлуке о допуни Одлуке о висини стопе пореза на имовину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о одређивању зона на територији Београда, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији града за утврђивање пореза на имовину.

Одборници ће разматрати Предлог одлуке о измени Одлуке о одређивању акустичких зона на територији града, Предлог одлуке о измени Одлуке о Градској управи Града Београда, Предлог одлуке о измени и допунама Одлуке о комуналном реду, Предлог одлуке о измени Одлуке о комуналној инспекцији, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о задовољавању потреба и интереса грађана у области спорта у Београду.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог решења о давању сагласности на ребаланс програма пословања за 2022. годину ЈКП ГСП „Београд”.

Такође, одборници ће разматрати и Предлог одлуке о допуни Одлуке о оснивању јавног комуналног предузећа за управљање парковима и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу, унапређење и заштиту на подручју градских општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица „Београдски парк”, као и Предлог одлуке о измени Одлуке о промени Оснивачког акта установе социјалне заштите „Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју”, те Предлог решења о давању сагласности на Статут позоришта КПГТ.

Пета седница Скупштине Града Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид 19, а које је препоручио Градски завод за јавно здравље Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Ваучерима помажемо деци и родитељима пред новогодишње празнике

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” на пијаци „Душановац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *