У суботу „Дан отворених врата” за најмлађе Београђане

Нема коментара Share:

19.10.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” у суботу, 22. октобра, од 9.30 до 13 часова организује већ традиционалну акцију „Дан отворених врата”, саопштавају из овог градског предузећа.

Капије предузећа ће тог дана бити отворене за београдске малишане који желе да посете „Чистоћу” и искористе јединствену прилику да се у обезбеђеном кругу предузећа провозају омиљеним „смећарцима”. Поред вожње, најмлађи Београђани ће моћи да науче или се подсете шта је то рециклажа, зашто је важна, како се правилно одлаже отпад, ко су људи који брину о чистоћи престонице и шта заједно можемо да урадимо како би Београд био још чистији и уреднији град. 

„Дан отворених врата” је омиљена акција најмлађим Београђанима, јер им се пружа јединствена прилика да се провозају у возилима која виђају свакога дана и која обожавају. ЈКП „Градска чистоћа” са великим задовољством организује овакве акције, јер су оне један од начина подизања свести о значају очувања животне средине, а најчешће су усмерене на најмлађе, јер су управо они највећи потенцијал промене друштва када је реч о еколошкој освешћености.

Малишани ће чути и причу о еколошким јунацима из анимираних цртаних филмова „Рециклосауруси” и „Рециклотрони”. Видеће којим се то возилима сузбијају комарци и крпељи, али и чути како и зашто се то ради, како се перу контејнери, када се и како перу и чисте улице, уклања снег, рашчишћавају „дивље” депоније, а и сами ће моћи да се опробају у руковању електроусисивачима и електротротинетима. Посетиоце на едукативно-забавном викенду очекују поклони, закуска и освежење. 

ЈКП „Градска чистоћа” позива суграђане на упознавање, дружење и едукацију о томе како да заједно у будућности више бринемо о чистоћи главног града Србије, наводи се у саопштењу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у софтболу

Следећа вест

Шапић: Ваучерима помажемо деци и родитељима пред новогодишње празнике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *