Обележено савезништво са Италијом у Првом светском рату

Нема коментара Share:

28.10.2022.
У оквиру манифестације „Дани слободе”, данас је испред Старог двора приређена драмска реконструкција „Седморице са Дрине” – сцене Италија као сећање на италијанске савезнике у Првом светском рату. 

Догађају је присуствовао члан Градског већа Града Београда Игор Мушић, изасланик одбране при Амбасади Италије у Србији, пуковник Стефано Ђирибоно, представници Војске Србије и бројни грађани. 

Мушић је захвалио свим савезницима из претходног периода на томе што су Србија и Београд данас слободни. 

– Србија данас води слободарску политику захваљујући помоћи наших савезника. Ми смо као народ изузетно захвални нашој браћи из Италије на савезништву у Првом светском рату. Зато у име Града Београда захваљујем свим савезницима – казао је Мушић. 

Пуковник Ђирибоно је захвалио Граду Београду на организацији манифестације која се сећа савезништва српског и италијанског народа у Првом светском рату. 

– Говоримо о седморици наших сународника, младих гарибалдинаца, који су се борили на страни Србије у бици на Дрини. Њих пет хероја страдало је уз српску браћу у тренутку док Италија још није ушла у рат. Прошлост треба да нам помогне да схватимо значење садашњости, одбијајући сваки облик рата и наглашавајући освајање слободе и мира – истакао је Ђирибоно. 

Манифестација „Дани слободе” се традиционално обележава у Београду од 22. октобра до 1. новембра низом догађаја који приказују ослобођење Српске престонице у Другом и Првом светском рату. 

Покровитељ манифестације је Град Београд, а извршни продуцент Омладинско позориште „Дадов”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одложени планирани радови на водоводној мрежи у општини Земун

Следећа вест

Никодијевић: Општина Гроцка добила први мобилни центар за опасни отпад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *