Екипе ЈКП „Ветерина Београд” збринуле повређену животињу

Нема коментара Share:

02.11.2022.
Служба комуналне зоохигијене ЈКП „Ветерина Београд” дуги низ година у сарадњи са нашим суграђанима, али и са многобројним удружењима долази у помоћ онда када је животињама то потребно, саопштили су из овог комуналног предузећа.

Овог пута екипа Службе комуналне зоохигијене добила је позив од еколошког удружења грађана „Еко-Панчевачки рит” ради збрињавања повређеног лабуда који је залутао са свог природног станишта.

Ова хумана акција одиграла се прошле недеље у Ковилову, где је повређени лабуд збринут од поменутог удружења, а по доласку екипе ЈКП „Ветерина Београд” одведен је у једну од ветеринарских амбуланти. Птица је примила адекватну помоћ и повреда је успешно санирана, због чега је на даљи опоравак послата у Зоолошки врт у Београду, након чега ће бити враћена у своје природно станиште.

Свакодневна сарадња са грађанима и удружењима, као што је „Еко-Панчевачки рит”, помаже Служби комуналне зоохигијене у обављању свих активности које су кључне за добробит животиња града Београда. На тај начин заједничким снагама доприноси се изградњи безбеднијег, хуманијег и бољег друштва, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба „Најлепша фотографија Земуна 2022”

Следећа вест

Четврти изложбени простор 59. Октобарског салона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *