Шапић: Од следеће школске године нова и модерна школа „Светислав Голубовић Митраљета”

Нема коментара Share:

02.11.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас Основну школу „Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, где су у току радови на реконструкцији и доградњи објекта. Том приликом најавио је да ће овај, практично нови, модеран школски објекат бити спреман за наредну школску годину.

Градоначелник је истакао да се, нажалост, тек сада улази у озбиљније радове, те да деца већ другу годину не могу да се врате у своју школу. Како је нагласио, грађани, поготово становници Батајнице, заслужују пуну информацију о разлогу за то, као и о томе шта може сада да се уради како би се посао привео крају.

– Проблем око почетка радова на овој школи, која је била неусловна за потребе овог дела града, јесте незадовољство и негодовање родитеља који нису желели да се у том моменту њихова деца иселе из ње. Тада се изгубило пар месеци и грађевинска дозвола је у том првом року истекла. Када је дозвола обновљена и родитељи схватили да је све то у њиховом интересу, настала је криза и скок грађевинских цена, тако да фирма која је посао добила није могла да испоручи оно што нам је било потребно. Након тога се одустало од свега и ушло у трећу набавку која је завршена пре месец дана, те су започети озбиљни радови – прецизирао је градоначелник.

Он је нагласио да грађани треба да знају да ово није реконструкција школе, већ се практично гради нова школа која ће имати дупло већи капацитет него досадашња.

– Школа ће, уместо 2.700, сада имати 5.200 квадрата, имаће 22 учионице опште и кабинетске наставе, специјализоване учионице, дистрибутивну кухињу са трпезаријом, библиотеку са читаоницом, простор за зубарску ординацију и амбуланту, психолога и педагога, лифт за особе са инвалидитетом, као и потпуно нову фискултурну салу. Реч је о школи са највишим стандардима и мислим да ће она бити на понос не само Земуна и Батајнице већ и читавог града – истакао је Шапић.

Додао је да очекује, уколико не буде било већих проблема у току зимске грађевинске сезоне, да ће школа сигурно бити спремна за следећу школску годину, као и да ће ђаци и родитељи бити задовољни условима које ће овај школски објекат пружати ђацима, наставницима и запосленима.

Догађају су присуствовали секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић, секретар за инвестиције Лука Петровић, извршна директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Марија Лековић, председник општине Земун Гаврило Ковачевић, као и директор школе Игор Војновић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: По хитном поступку јавна набавка за преосталих 130 метара саобраћајнице уз надвожњак у Батајници

Следећа вест

Промена режима рада линија јавног превоза током извођења друге фазе радова у Милешевској улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *