Вредна донација за општину Младеновац

Нема коментара Share:

07.11.2022.
У општину Младеновац стигла је вредна донација Добровољног ватрогасног друштва „Горња Радгона” из Републике Словеније, возило за гашење пожара на висинама, саопштено је из Општине Младеновац.

Поклон је уручен Добровољном ватрогасно-спасилачком друштву (ДВДС) Младеновац на свечаности која је приређена испред Спортског центра „Љубомир Иваноовић Геџа”. Кључеве возила представнику ДВДС-а Младеновац уручио је Томаж Мунда, председник ПГД-а Горња Радгона.

У име грађана Младеновца на вредном поклону пријатељске општине захвалио је председник ГО Младеновац Владан Глишић и истакао да истинско пријатељство између две општине траје пуних 48 година.

– Садржајну и богату сарадњу, размену искустава и идеја олакшали су заједнички историјски корени, као и тежња да чувамо и негујемо наше пријатељство. Трудили смо се да сарадњу подигнемо на виши ниво, са уверењем да су рад и залагање у корист грађана и институција вредни труда. Уверен сам да ћемо у будућности на чврстим темељима пријатељства и братских односа, са још већом енергијом и вољом, градити и одржавати наше пријатељство, међусобно се уважавати, подржавати и још чвршће и интензивније повезивати. Братимљење двеју општина почело је пре 48 година на једном мосту на реци Мури. Наша је обавеза да наставимо да градимо мостове заједништва као што то чинимо данас – рекао је Глишић.

Општине Горња Радгона и Младеновац потписале су 1974. године одлуку о братимљењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у уметничком клизању

Следећа вест

Успостављање новог режима саобраћаја у Блоку 31

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *