Током викенда подела канти у насељима Збег – Борча и Кумодраж

Нема коментара Share:

08.12.2022.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” ће током предстојећег викенда, 9. и 10. децембра, делити зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада индивидуалним домаћинствима у општини Палилула и плаве ПВЦ канте намењене одлагању рециклабила индивидуалним домаћинствима у градској општини Вождовац.  

Око 800 домаћинстава у насељима Збег – Борча и Кумодраж добиће укупно 1.500 канти запремине 240 литара, и то 700 плавих у насељу Збег – Борча и 800 зелених у Кумодражу, које ће им екипе „Градске чистоће” доставити на кућну адресу. 

Технологијом одношења смећа кантама, суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комунална услуга. Поделом плавих канти многа домаћинства почињу активно учешће у рециклажи у својим домовима, чиме се истовремено смањују количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама. Суграђанима jе овом акцијом знатно олакшано не само одлагање већ и избацивање отпада.

Током уручења канти, које ће у дане викенда бити обављено од 7.30 до 14 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је њихова једина обавеза да одређеним даном у седмици канте остављају испред својих капија, на улици, јер комунални радници „Чистоће” не улазе у приватне поседе. Суграђани који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” у општинама у којима живе, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство. 

Само током ове године, индивидуалним домаћинствима на територији Београда подељено је 23.000 плавих ПВЦ канти, па данас око 50.000 београдских домаћинстава поседује канте за одлагање рециклабила, док зелене ПВЦ канте за одлагање класичног комуналног отпада има 73.000 индивидуалних домаћинстава на територији београдских општина. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Заједничком реакцијом решен проблем у Батутовој улици

Следећа вест

Предавање о комуникацији на Звездари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *