Забавно-образовни програм „Упознајте Шпанију”

Нема коментара Share:

13.12.2022.
Дечји културни центар Београд, у оквиру свог програма „Међународни клуб пријатељства”, а у сарадњи са Амбасадом Краљевине Шпаније, у четвртак, 15. децембра, од 10 часова организује забавно-образовни садржај за децу и младе поводом 500 година од Магелановог путовања око света.

Од 10 часова, у Великој сали „Донка Шпичек” ДКЦБ-а, публика ће моћи да погледа филм „Елкано и Магелан – први пут око света”, који је премијерно приказан у Шпанији 2019. године поводом 500. годишњице од експедиције. Филм је настао по тексту Хосеа Антонија Виторије и Гарбиње Лосада, у режији Анхела Алонса и продукцији Рикарда Рамона.

Након пројекције филма, деца основношколског и средњошколског узраста имаће прилику да у разговору са историчаром Марком Пишталом открију како је изгледало прво опловљавање света. Пре пола миленијума, у Севиљи је започело путовање о коме је човечанство дуго сањало. Требало је стићи до митског истока и Острва зачина на неистраженој страни света. Путовање је 1519. године започео Фернандо Магелан, а три године касније постаће најдуже путовање тога доба: прво опловљавање света које су 1522. године довршили Хуан Себастијан Елкано и посада брода „Викторија”.

Улаз је слободан, уз пријаве на сајту Дечјег културног центра Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Повереништво брине о најугроженијима

Следећа вест

Новогодишњи хуманитарни базар Волонтерског сервиса Звездаре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *