Повереништво брине о најугроженијима

Нема коментара Share:

16.12.2022.
У сусрет Међународном дану миграната, Земунско повереништво за збрињавање избеглих и прогнаних лица је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, Данским саветом и локалним Саветом за миграције Градске општине Земун реализовало бројне пројекте од животног значаја за најугроженију популацију: избеглице, интерно расељена лица и мигранте из ратом захваћених земаља, међу којима су и особе из Украјине, саопштавају из ове градске општине.

На основу јавних конкурса подељен је грађевински материјал за избеглице за 2020. и 2021. годину, укупно 13 пакета, а на основу јавног позива за доделу сеоске куће са окућницом и грађевинског материјала за адаптацију за избеглице додељен је један пакет.

Једној избегличкој породици исплаћена је једнократна новчана помоћ по основу Регионалног стамбеног програма РХП 2 за уградњу грађевинског материјала.

У складу с могућностима исплаћене су две једнократне новчане помоћи за избеглице, четири за интерно расељене и рефундирани су трошкови за сахрану.

Избеглицама из ратом захваћене Украјине подељени су хуманитарни пакети хране, хигијене, школски прибор и дечји додаци, као и једнократне новчане помоћи за куповину лекова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Током викенда подела зелених и плавих ПВЦ канти у насељима Преток – Борча и Кумодраж

Следећа вест

Забавно-образовни програм „Упознајте Шпанију”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *