Никодијевић најавио „Београдску зиму” од 15. децембра до 15. јануара

Нема коментара Share:

07.12.2022.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић најавио је да ће ове године манифестацијa „Београдска зима” бити организована на више локација у престоници од 15. децембра до 15. јануара.

Он је у Београдској хроници истакао да ће у оквиру „Београдске зиме” бити организован и дочек Нове године испред Народне скупштине.

Указао је и на то да ће акценат овогодишње манифестације бити у духу Београда, као и да ће сви догађаји бити бесплатни.

– Под окриљем Секретаријата за културу, први пут ће у организацији манифестације бити укључене све установе културе Града Београда. Очекујемо много више садржаја намењених најразличитијим категоријама становништва. Акценат је на дечјим представама и креативним радионицима у свих 17 београдских општина. Такође, у плану је и традиционално клизалиште за децу, као и „Трг бајки” у сарадњи са Дечјим културним центром и позориштима за најмлађе – казао је Никодијевић.

Прецизирао је да ће се ове године клизалиште и „Божићно сеоце” налазити код парка „Ушће” на Новом Београду због лакшег приступа корисника.

 – „Трг бајки” ће бити на Звездари, док ће се на Тргу републике организовати програм културног садржаја под радним називом „Љубав и мода”, у духу времена које је иза нас – навео је председник Скупштине Града Београда.

Такође је најавио и бесплатне концерте са класичном, џез и рок музиком на више локација у престоници.

– Са Фондацијом „Милан Младеновић” је договорен концерт посвећен ЕКВ-у испред Дома омладине. То је дух Београда који желимо да вратимо – навео је Никодијевић.

Када је реч о концерту 31. децембра за дочек Нове године испред Народне скупштине, Никодијевић је истакао да ће он бити намењен млађој популацији.

– Претходних година, новогодишњи концерти су били посвећени гостима престонице и старијој публици, а сада је став да се концертни репертоар прилагоди младима. „Београд на води” ће имати свој програм дочека Нове године, такође у сарадњи са установама културе Града Београда – најавио је Никодијевић.

Када је реч о функционисању јавног градског превоза, Никодијевић је потврдио да проблеми постоје задњих неколико деценија.

– Градоначелник је најавио реорганизацију система наплате и самог функционисања јавног превоза, о чему се интензивно разговара и траже решења. Потребно је обезбедити довољан број аутобуса на улицама престонице, омогућити њихову безбедност, као и сам комфор корисника. Већ је десетак дана на улицама Београда 100 нових аутобуса на гас, који су допринели бољем реду вожње ГСП-а. Идеја нам је да комуницирамо са грађанима и да заједно са њима дођемо до најбољих решења – навео је Никодијевић.

Он је истакао је да Град Београд преговора о набавци нових возила јавног превоза.

– С обзиром на увезену енергетску кризу, боримо се на све начине да одржимо јавни превоз на задовољавајућем нивоу, а да притом не повећавамо цене услуга – закључио је председник Скупштине Града Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промет „Велетржнице Београд”

Следећа вест

Никодијевић и фудбалери „Црвене звезде” улепшали Божић деци из Прихватилишта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *