Никодијевић и фудбалери „Црвене звезде” улепшали Божић деци из Прихватилишта

Нема коментара Share:

07.01.2023.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић обишао је данас Прихватилиште за децу Београда у друштву фудбалера „Црвене звезде” и штићеницима донео поклон-пакете овог фудбалског клуба.

Догађају је присуствовала директорка Прихватилишта Данијела Стајковић, а Божић су деци улепшали и млади фудбалери „Црвене звезде” Стефан Лековић и Јован Мијатовић.

Први човек градске скупштине честитао је Божић и рекао да Град Београд као велика породица проводи овај празник са децом из Прихватилишта и запосленима у овој установи.

– Ово је својеврсна традиција коју је пандемија вируса корона прекинула на две године. Ипак, после паузе поново смо заједно и драго ми је да видим да су деца задовољна и да смо им улепшали Божић. Кад год дођем у Прихватилиште, осећам се заиста поносно јер Београд има једно од најмодернијих и најсавременијих Прихватилишта за децу у Европи. Не би требало да будемо скромни по том питању, јер ово је један од најбоље урађених пројеката у последњих десетак година – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је веома важно да су деца срећна и да имају потребан комфор.

–  Подсетићу да је Прихватилиште 2019. године смештено у овај објекат, који је наменски грађен за децу и њихове потребе. Најважније је да деци која се налазе у Прихватилишту пружимо пажњу и подршку, да будемо присутни у њиховом одрастању, као и у њиховим тешким тренуцима, те да их на крају изведемо на прави пут. Велику захвалност дугујемо запосленима у Прихватилишту, јер обављају посао који није могуће радити без велике љубави према деци, али и послу. Град Београд ће наставити да води одговорну социјалну политику зато што мислимо да би требало да у средишту сваке политике буду људи, њихови проблеми и потребе – истакао је Никодијевић.

Према његовим речима, без обзира на кризу и штедњу, Град Београд ће за социјалну заштиту издвојити више од 62 милијарде динара у 2023. години.

– Тај новац намењен је најугроженијима и свима којима је потребна помоћ друштва. Брига о деци ће бити у фокусу наше политике. Сходно томе, Град Београд ће обезбедити средства неопходна да вртићи буду бесплатни, као и уџбеници за све ученике основних и средњих школа. Трудићемо се да у годинама пред нама обезбедимо боље услове за одрастање све београдске деце – закључио је Никодијевић.

Директорка Прихватилишта Данијела Стајковић захвалила је председнику Скупштине на посети и Граду Београду на поклонима за штићенике.

– Прихватилиште ради тежак и озбиљан посао са децом која заслужују велику пажњу. Наш однос са Градом Београдом базиран је на великом поверењу и подршци. Знамо да никада нећемо бити остављени себи самима и због тога не постоји криза која ће нас спречити да деци пружимо све што им је потребно – рекла је Данијела Стајковић.

Фудбалери „Црвене звезде” Стефан Лековић и Јован Мијатовић пожелели су свима срећне божићне празнике и потврдили да су се радо одазвали позиву да дођу у Прихватилиште.

Напомена: Видео-прилог са догађаја можете погледати на infobiro.tv

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић најавио „Београдску зиму” од 15. децембра до 15. јануара

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Сарадња локалних заједница и јачање институција на услузи обичном човеку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *