Безбедност учесника у саобраћају с нагласком на особе са инвалидитетом приоритети су Града Београда

Нема коментара Share:

13.12.2022.
Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић присуствовала је завршној трибини о безбедности у саобраћају у оквиру пројекта „Будимо безбедни”. Трибина је одржана данас у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија. 

Она је за Беоинфо изјавила да је Секретаријат за социјалну заштиту финансирао овај пројекат који се спроводи у пет београдских општина. 

Истакла је такође да су трибине на исту тему већ организоване у општинама Врачар, Савски венац, Стари град, Земун и Обреновац, као и да је циљ да се пројекат прошири на све београдске општине. 

– Посебан нагласак у оквиру пројекта био је на безбедности особа са инвалидитетом у саобраћају. Уназад неколико година, Град Београд спроводи акцију „Град без баријера” која треба да олакша кретање по престоници особама са инвалидитетом, односно да наши суграђани који имају неки инвалидитет, али и сви остали имају једнак приступ објектима, градском превозу и местима за паркирање – подсетила је ресорна секретарка. 

Она је указала на то да нам је као друштву потребна већа свест о безбедности људи у саобраћају, посебно за особе са инвалидитетом. 

– Закон и казнена политика који уређују ову област су добри, али да би били примењиви, потребно је да их и ми као појединци поштујемо, те нашим примером помогнемо свима да у саобраћају буду безбедни – закључила је Чамагићева. 

Новинарка и покретач пројекта „Будимо безбедни” Деа Ђурђевић је истакла да се то удружење бави безбедношћу учесника у саобраћају последње три године, уз велику подршку институција, удружења и грађана, са посебним нагласком на безбедност у саобраћају особа са инвалидитетом 

– Овај пројекат који се спроводи са Секретаријатом за социјалну заштиту Града Београда за мене је посебан. Успели смо да анимирамо више од 50 удружења за особе са инвалидитетом из свих делова престонице – истакла је Деа Ђурђевић и захвалила Министарству унутрашњих послова, Агенцији за безбедност саобраћаја и представницима градских општина на реализацији овог пројекта. 

На трибини су учествовали директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић и начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић, који су истакли да је приоритет заштита деце и омладине у саобраћају, као и особа са инвалидитетом. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Едукације о одговорном власништву

Следећа вест

Акција добровољног давалаштва крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *