Обележено 105 година школе „Вељко Рамадановић”

Нема коментара Share:

13.12.2022.
Поводом 105 година од оснивања Школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”, ученици су данас приредили свечани програм у сали Градске општине Земун, саопштено је из ове општине.

Свечаности су присуствовали председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић, представници Дома здравља „Земун”, Савеза слепих Србије и Савеза слепих Београда, представници Заједнице школа за ученике са сметњама у развоју, директори и представници школа за слепе из Скопља, Сарајева и Дервенте, као и представници спортских савеза и земунских школа.

Званице су поздравили директорка школе Јелена Вукић и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја др Милан Пашић, који је истакао да од ове године школа „Вељко Рамадановић” има статус ресурсног центра за пружање стручне подршке и наставних средстава ученицима и наставницима у систему инклузивног образовања.

Била је то прилика да се уз песму и рецитације представе ученици, оркестар и групе певача, а у галерији Канцеларије за младе приређена је ретроспективна изложба фотографија која дочарава трајање ове образовне институције. Ученици су приказали коришћење Брајеве писаће машине, као и успешан рад шаховске секције.

Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић”’ је државна институција која слепој и слабовидој деци из целе Србије пружа могућност да се развију у радно способне и самосталне особе. Основана је децембра 1917. године у Бизерти. Први ученици школе су били српски војници који су изгубили вид и слух у Првом светском рату, који је у том периоду још увек био у току. Након завршетка рата школа је пресељена у Земун.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почиње овогодишња промоција Београда у иностранству

Следећа вест

Новогодишњи вашар на Сајму од 15. децембра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *