Одржано 26. пливање за Часни крст у Земуну

Нема коментара Share:

19.01.2023.
Помоћник градоначелника Александар Савић и члан Градског већа Борис Бурсаћ присуствовали су данас пливању за Часни крст у оквиру обележавања Богојављења у Земуну. До Часног крста најбрже су допливали Душан Новаковић и Зорица Анастасијевић.

Борис Бурсаћ је за Беоинфо изјавио да је поносан на овогодишњу манифестацију светковања Богојављења у Земуну, која је постала традиционална јер се одржава по 26. пут.

– Као Крајишнику пореклом, посебно ме радује чињеница што се овогодишње светковање Богојављења посвећује српском генију из Крајине – Николи Тесли. Као Србину, драго ми је што видим да је данас велики број грађана јединствен у вери и радости празника, чиме се јача осећај припадности и заједништва. На данашњи дан, сетимо се и помолимо за наше сестре и браћу у отаџбини и расејању, где год да живе православни Срби, а посебно за оне на Косову и Метохији. Свим грађанима честитам празник Богојављења уз традиционални поздрав „Мир Божји, Бог се јави” – рекао је Бурсаћ.

Председник општине Гаврило Ковачевић је поновио да је „Богојављенско пливање” у Земуну традиционална манифестација и да се одржава дуги низ година.

– Честитам свим учесницима и захваљујем им на чувању наших православних обичаја. Велику захвалност дугујемо Организационом одбору и свима који су данас својим присуством увеличали овај догађај – рекао је Ковачевић.

У оквиру „Богојављенског пливања” у Земуну, овога пута спроводи се и хуманитарна акција за тридесетчетворогодишњег Ивана Спасојевића како би се повећала база донатора матичних ћелија. У просторијама ОШ „Лазар Саватић”, од 11 до 17 часова ће сви људи великог срца моћи да дају узорак крви и на тај начин постану део веома значајног Националног регистра давалаца матичних ћелија. Донори могу бити сви грађани од 18 до 45 година, који су доброг општег здравственог стања. Све што је потребно јесте то да се издвоји пет минута који спасавају живот Ивану, али и свима којима су у лечењу неопходне матичне ћелије.

Ово традиционално такмичење организовали су Градска општина Земун, Храм Светог оца Николаја и Свебор савез Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Пливање за Часни крст на Дунавском кеју у Гроцкој

Следећа вест

„Дедамразијада” на Чукарици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *