Помоћ за избеглице из Украјине

Нема коментара Share:

21.02.2023.
Земунско повереништво за збрињавање избеглих и прогнаних лица је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, Међународном хуманитарном организацијом „Језуитски сервис за избеглице” (JRS) и локалним Саветом за миграције општине Земун организовало 21. фебруара поделу банковних платних картица за избеглице из ратом захваћене Украјине, саопштено је из Градске општине Земун. 

На евиденцији у Земуну је 13 пријављених породица из Украјине и ово није прва помоћ која долази из невладиног сектора, а у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

За ову категорију лица обезбеђено је учење српског језика, а помоћ породицама – платне картице, уручио је члан Већа Градске општине Земун и председник Општинског савета за миграције Бошко Радовановић са председником JRS-а за Србију Миодрагом Живковићем. 

Била је ово нова прилика да се избеглице из Украјине изјасне о условима и врсти потреба које имају, те о проблемима са којима се сусрећу, како би се заједнички и у ходу решавали у што краћем року. 

Према подацима Комесаријата, у току 2022. године у Србију је ушло 127.000 Украјинаца, а већ у новембру их је било само 5.800, укључујући и децу, или мање од 200 породица, што указује на то да смо само привремена дестинација.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сет важних одлука из области енергетике и заштите животне средине

Следећа вест

Плановима детаљне регулације против „дивље градње”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *