Скупштина града дала сагласност за раскид уговора с „Кенткартом”

Нема коментара Share:

21.02.2023.
Скупштина Града Београда сагласила се данас са коначним нацртом споразумног раскида уговора о јавно-приватном партнерству између Секретаријата за јавни превоз и конзорцијума „Кенткарт”. Тај уговор се односио на партнерство у обављању делатности експлоатације и одржавања система за наплату карата, као и на управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду. Раскидом ниједна од уговорних страна неће трпети штету, те стога једна од друге не потражују никакву накнаду. 

Подсетимо да је Град Београд основао Јавно комунално предузеће „Наплата превозне услуге Београд”, те ће овај посао бити поверен њему као делатност која је од општег интереса за Град Београд. 

Градски менаџер Мирослав Чучковић оценио је да је ово историјска одлука јер значи да ће наплата карата прећи у државне руке. 

На седници Скупштине града донет је и Локални акциони план запошљавања за 2023. годину. Како је истакао члан Градског већа Игор Мушић, ова тема је од изузетног значаја за Град Београд.

– Осамнаест институција, установа и струковних удружења учествовало је у креирању овог документа, те није реч о политичком документу, већ је то прецизна анализа економског стања града и онога што можемо да урадимо како би се стање у овој области побољшало. Акциони план садржи у себи, између осталог, идеје за побољшање услова тржишта рада, саветовање о планирању каријере, повећање компетитивности радне снаге, подстицај запошљавања, помоћ микро и малом бизнису и друго. Дакле, реч је о свеобухватном економском документу који представља нешто најважније у оквиру економије што Град Београд као локална самоуправа може да усвоји – истакао је Мушић.

Он је подсетио да Београд у републичком БДП-у учествује са 40,2 одсто. Тржиште рада је доста узнапредовало, а вештине и знања наших људи далеко су већи него раније. Просек нето добити такође је знатно већи.

– Поред смањења незапослености, у наредном периоду акценат треба да буде на усклађивању потреба тржишта рада са образовним сектором, реструктурирању у категоризацији запослених, помоћи привреди и евалуацији праћења свих мера – закључио је Мушић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Детаљна разрада прве трасе метроа и нови пешачко-бициклистички мост

Следећа вест

Сет важних одлука из области енергетике и заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *