Представљени јавни позиви Националне службе за запошљавање

Нема коментара Share:

07.04.2023.
Општина Земун и Национална служба за запошљавање – филијала Београд, представили су јавне позиве за финансирање програма и мера активне политике запошљавања за 2023. годину, саопштено је из Општине Земун.

Реч је о тринаест конкурса о којима су присутне незапослене и послодавце детаљно информисале начелнице одељења НСЗ-а, свака из своје области.

Представљању је присуствовао члан Већа општине Земун и председник Савета за запошљавање Драган Матијевић.

Национални акциони план за период 2021–2023. за спровођење Стратегије запошљавања 2021–2026. подразумева да се из буџета финансирају мере стручне праксе, приправништво за младе са високим образовањем и за незапослене са средњим образовним нивоом, затим стицање практичних знања, обуке на захтев послодавца, субвенције за запошљавање незапослених лица у категорији теже запошљивих, као и за самозапошљавање и организовање јавних радова.

У непосредном, детаљном и отвореном разговору са присутнима, представнице НСЗ-а упутиле су заинтересоване на који начин могу доћи до правог професионалног избора.

Саветодавна помоћ је доступна и у општинским филијалама, те се до државне помоћи у виду субвенција и бесповратних финансија практично никада није могло доћи лакше ни организованије него сада, што је прилика и за самостално започињање посла, преквалификацију и стручно усавршавање.

У вези са тим, подаци говоре да је у Београду у прошлој години само захваљујући реализацији јавног позива незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање отворено 400 до 500 нових предузетничких радњи или предузећа, док је на републичком нивоу та бројка између 3.600 и 4.000 нових привредних субјеката.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Нова платформа јавног превоза по нижим ценама

Следећа вест

Обележен Светски дан здравља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *