„Чистоћа” сутра започиње пролећну акцију сузбијања крпеља

Нема коментара Share:

19.04.2023.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” сутра ће започети пролећну акцију сузбијања крпеља на јавним градским површинама. Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 10 до 14 часова и обухватиће јавне зелене површине Аде Хује, Звездарске шуме, Калемегдана, Миријевског венца, Новог Београда – Ушћа са приобаљем и околним парковима, Земунског парка, парка Јеловац, као и потез приобаља: Блок 45 – Галовица, од Црвенке до Панчевачког моста, од Панчевачког моста до Малог раја, Бојчинске шуме, Спортско-рекреативног центра „Сурчин” и Падинске скеле.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура активност крпеља опада. 

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Производ је безбедан по здравље људи, тако да грађани немају разлога за страх.

Из „Градске чистоће” апелују на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почасна награда за ТОБ на сајму у Турској

Следећа вест

Одата почаст жртвама савезничког бомбардовања 1944. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *