„Чистоћа” сутра наставља пролећну акцију сузбијања крпеља

Нема коментара Share:

20.04.2023.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” наставиће сутра пролећну акцију сузбијања крпеља на јавним градским површинама. Акција ће се спроводити од 10 до 14 часова и обухватиће јавне зелене површине Липовичке шуме, СП „Јајинци”, Миљаковачке шумe, Хајд паркa, Топчидерa, Кошутњакa, Пионирског градa, Филмског града, Нове Скојевске, парка Беле воде, Аде Циганлије, Шумица, потез Макиша (десна обала Саве), Степиног гаја, Бањице, Авале (излетничке површине).

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура активност крпеља опада. 

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат је безбедан је по здравље људи, те грађани немају разлога за страх. 

Апелује се на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

На предстојећем Београдском маратону више од десет хиљада тркача

Следећа вест

Шапић и Никодијевић свечано уручили лауреатима Награду града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *